WordPress vs. Wix: Hvilken plattform bør du velge i 2024?

Valget av riktig plattform er en av de viktigste beslutningene du vil ta når det gjelder nettsiden til bedriften din. To av de mest populære alternativene er WordPress og Wix. Begge har unike egenskaper og fordeler, men hvilken plattform passer best for dine behov? I denne artikkelen vil vi sammenligne WordPress og Wix for å hjelpe deg med å ta en veloverveid beslutning i 2024.

WordPress: den kjente giganten

WordPress er kjent som den mest populære publiseringsplattformen i verden, og det er ikke uten grunn. Det er et kraftig og allsidig verktøy som brukes av millioner av nettsteder, inkludert en rekke store selskaper og kjente merkevarer. Her er noen av fordelene og ulempene med å velge WordPress:

Fordeler med WordPress:

 1. Full kontroll og tilpasning: WordPress gir deg full kontroll over ditt nettsted. Du kan tilpasse alt fra design og funksjonalitet til søkemotoroptimalisering og sikkerhet. Dette gjør det til det foretrukne valget for erfarne webutviklere.

 2. Utallige tillegg og temaer: Det er et enormt utvalg av temaer og plugins tilgjengelig for WordPress. Dette gir deg muligheten til å utvide funksjonaliteten til nettstedet ditt og tilpasse det til dine spesifikke behov.

 3. God SEO-støtte: WordPress har flere kraftige SEO-plugins, som Yoast SEO, som kan hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer. Dette er avgjørende for å forbedre synligheten din i søkeresultatene.

 4. Eierskap og kontroll: Med WordPress eier du ditt eget nettsted og all data. Du er ikke bundet til en bestemt leverandør, og du kan enkelt flytte nettstedet ditt til en annen vert om nødvendig.

Ulemper med WordPress:

 1. Læringskurve: WordPress har en brattere læringskurve sammenlignet med enklere plattformer som Wix. Det kan ta tid å mestre alle funksjonene og mulighetene.

 2. Ansvar for sikkerhet og vedlikehold: Du er ansvarlig for sikkerheten og vedlikeholdet av ditt WordPress-nettsted. Dette inkluderer oppdateringer, sikkerhetskopiering og beskyttelse mot skadelig programvare.

 3. Kostnader: Selv om selve WordPress-plattformen er gratis, kan kostnadene legge seg opp. Du må betale for webhotell, domenenavn, premium-temaer og plugins, samt eventuell hjelp fra profesjonelle utviklere.

Wix: en enkel startløsning

Wix er en populær skybasert plattform som appellerer til de som ønsker en enklere tilnærming til nettstedsbygging. Wix har raskt vokst i popularitet de siste årene, og her er noen av fordelene og ulempene med å velge Wix:

Fordeler med Wix:

 1. Enkelhet og brukervennlighet: Wix er kjent for sin brukervennlighet. Du trenger ingen teknisk kunnskap for å komme i gang, og det er enkelt å lage og tilpasse ditt nettsted med Wix sin dra-og-slipp-redigeringsverktøy.

 2. Innebygde funksjoner: Wix tilbyr en rekke innebygde funksjoner, inkludert hosting, sikkerhet og sikkerhetskopiering. Dette kan gjøre det lettere for nybegynnere å administrere sitt eget nettsted.

 3. Rask oppstart: Med Wix kan du raskt få ditt nettsted opp og kjøre. Dette er ideelt hvis du har behov for en enkel løsning på kort sikt.

Ulemper med Wix:

 1. Begrenset tilpasning: Mens Wix er enkel å bruke, gir det begrenset tilpasningsmuligheter sammenlignet med WordPress. Du kan føle deg begrenset i design og funksjonalitet.

 2. Begrenset SEO-kontroll: Wix gir ikke så mye SEO-kontroll som WordPress. Dette kan påvirke din synlighet i søkemotorresultatene.

 3. Begrenset eierskap: Med Wix eier du ikke nødvendigvis din egen kode og data på samme måte som med WordPress. Dette kan være en ulempe hvis du ønsker større kontroll.

Hvilken plattform bør du velge?

Valget mellom WordPress og Wix avhenger av dine spesifikke behov og nivået av teknisk kompetanse. Her er noen retningslinjer for å hjelpe deg med å ta en beslutning:

 • Velg WordPress hvis: 
  Du ønsker full kontroll over nettstedet ditt, har teknisk kunnskap, og ønsker å bygge et nettsted som kan vokse med dine behov. Dette er spesielt egnet for bedriftsnettsteder og blogger.

 • Velg Wix hvis:
  Du er nybegynner, trenger rask oppstart, og har enkle krav for nettstedet ditt. Wix er flott for enkle porteføljer, personlige blogger og mindre bedriftsnettsteder.

Husk at begge plattformer har sine fordeler, og det er ingen en-size-fits-all løsning. Vurder dine mål, ferdigheter og budsjett før du tar en beslutning. Uansett hvilken plattform du velger, kan Mojo Media hjelpe deg med å bygge din ny nettside.

Oppsummering

Vi håper denne sammenligningen av WordPress og Wix har gitt deg klarhet i hvilken plattform som passer best for dine behov. Begge alternativene har sine fordeler og ulemper, så det er viktig å vurdere dine spesifikke krav før du tar en beslutning. Uansett hva du velger, husk at det er viktig å ha et nettsted som er brukervennlig, godt designet, og tilpasset dine mål. Mojo Media er her for å hjelpe deg med å realisere din visjon og bygge et nettsted som fungerer for deg.

Trenger du hjelp til nettside? markedsføring? SEO?

Carl-Fredrik Teige
Daglig leder

Flere innlegg