Carl-Fredrik Teige
Daglig leder

Hører du «typografi» tenker du kanskje gammel boktrykkerkunst, men i moderne tid er det et viktig element i design. Både på trykksaker og digitale medier som webdesign. Det handler ikke bare om praktiske egenskaper som leselighet, men også stilistisk uttrykk.

Når typografien har såpass mange muligheter ved hjelp av digitale hjelpemidler som i dag, er det mange som har sett sjansen til å bruke dette som kunst i seg selv. Hvordan vil du at ditt webdesign skal representere din bedrift gjennom typografi?

Tilpasningsdyktig tekst for all slags webdesign


Variable fonter

Fargerike illustrasjoner har vært en stor trend de siste årene. Hvorfor ikke gjøre det samme med tekst? Enten bedriften din er ny eller etablert og trenger en webdesign-makeover, kan farger uttrykke ambisjon og energi. Finn ut hvilke farger som reflekterer din bedrift best, samtidig som du passer på at det ikke er distraherende.

illustrasjon av ulike fonter


Motsetninger tiltrekker


Kontraster i tekst – litt som variable fonter – fortsetter å øke i popularitet. Kontrastene kan gå på størrelse og farge og tilbyr et spill av uttrykk for ditt webdesign. Det trekker lett oppmerksomhet og er en kreativ måte å fremheve poenger i et budskap. 

Man kan leke med lag for å skape fokus, i tillegg til å bruke ulike variasjoner i linjeavstand.

Tenk farge og utsmykning i ditt webdesign


Fargerike fonter

Standard fonter kan være restriktive når du designer en webside med tanke på brukeropplevelse og de ulike skjermenhetene  som desktop, mobil og nettbrett. Her er variable fonter svært praktisk fordi du lett kan forme dem til å være tynnere, tykkere og mer kursive – helt avhengig av hva du trenger dem til. I tillegg skiller de seg ut og kan skape et preg i webdesignet ditt som er svært moderne.

eksperimentelle fonter - bilde av en bok

Foto: Letterology

Eksperimentelle fonter

Her har du typografi mellom himmel og jord. Alt fra innfløkte design som kan minne om rosemaling til det mer abstrakte og minimalistiske. Har bedriften din fokus på for eksempel planter eller musikk, kan fonten illustreres med elementer fra dette. Går du for det mer avanserte, er det viktig å holde resten av webdesignet enkelt, slik at teksten ikke mister fokus eller er distraherende som med fargerike fonter. 

Ser du etter noen som kan lage ny hjemmeside til din bedrift?

Ta kontakt her for en hyggelig prat om dine behov.

Tilbake til tradisjon


Håndskrevne fonter

Dette er ikke nytt, men kommer kanskje i denne digitale alderen til å øke i popularitet. Ikke bare fordi det representerer noe analogt, naturlig og organisk, men også at digitale verktøy gjør det enda lettere å overføre fra blyant til dataskjerm. Det menneskelige touchet i et webdesign kan få en bedrift til å virke mindre stiv og mer tilgjengelig og åpen.

illustrason av forskjellige fonter og fontkombinasoner

Foto: Click Americana

Vintage fonter

Litt som håndskrevne fonter kan disse også tiltale emosjoner. Det er både nostalgisk og klassisk – noe mange kan ha et forhold til. Moderne fonter som Helvetica og andre i lignende stil har lenge vært på topp nå, men man skal ikke undervurdere et frisk pust fra de gode gamle. Har du en bedrift med tradisjonelle verdier i fokus kan dette passe svært godt for ditt webdesign.

Skal vi ta en prat om ditt webdesign?

Mojo Media er et webdesign- og markedsføringsbyrå i Ålesund. Vi jobber med webdesign av stilige og konverteringsvennlige hjemmesider, søkemotoroptimalisering (SEO), og produksjon av fengende innhold.

 

Ta kontakt i dag for en hyggelig prat om dine behov!